home / SUPPORT / BLOG / 24 Volt versterkers

24 Volt versterkers

24 Volt versterkers

24 Volt versterkers zijn geschikt voor gebruik in vrachtwagens, touringcars, jachten en andere voer- en vaartuigen met een 24 Volt boordspanning. Het aanbod in degelijke 24V versterkers voor vrachtwagens is relatief beperkt, daarentegen heeft Helix de afgelopen jaren een aantal hoogwaardige en vooral betrouwbare versterkers uitgebracht speciaal voor 24 Volt toepassingen:

  4 Ohm 2 Ohm
Helix M ONE X 24V 1 x 400 Watt RMS 1 x 700 Watt RMS
Helix P TWO 2 x 280 Watt RMS 2 x 490 Watt RMS
Helix M FOUR 24V 4 x 100 Watt RMS 4 x 100 Watt RMS
Helix P-Six DSP Ultimate 6 x 120 Watt RMS @ 4 Ohm 4 x 230 Watt RMS @ 2 Ohm

Kijk voor een compleet en actueel overzicht bij onze 24V versterkers.

Vrachtwagen Versterkers

24 Volt versterkers worden doorgaans zwaarder belast dan reguliere versterkers, simpelweg doordat ze vaker en langer aan staan. Bovendien is de cabine van een vrachtwagen groter en is er dus meer vermogen nodig om hetzelfde geluidsniveau te bereiken. Duurzaamheid is dus erg belangrijk bij 24V versterkers!

Om er zeker van te zijn dat de 24V versterkers van Helix even robuust en duurzaam zijn als de gewone versterkers maken deze versterkers gebruik van Klasse D techniek welke door Audiotec Fischer zelf is ontwikkeld. Hierdoor wordt tevens de kwaliteit, dynamiek en zuiverheid gewaarborgd.

24 Volt versterkers

Helix 24V | Full-range Klasse D

Helix versterkers zijn wereldwijd befaamd om hun kwaliteit en audiofiele weergave. Om de duurzame kwaliteit te kunnen garanderen worden alle versterkers door Audiotec Fischer in Duitsland ontworpen en ontwikkeld.

Helix kiest bij al haar 24 Volt versterkers voor Full-range Klasse D technologie. Door slim gebruik te maken van de laatste technieken op het gebied van Klasse D Versterkers hebben Helix versterkers niet alleen minder vervorming maar vooral ook een veel hoger rendement. Hierdoor gebruiken deze versterkers bij gelijk uitgangsvermogen aanzienlijk minder stroom dan traditionele versterkers en is er dus ook een stuk minder warmte ontwikkeling. Dit komt de levensduur van deze versterkers ten goede en bovendien wordt door het lagere stroomverbruik de accu minder zwaar belast. Dit is vooral voordelig op momenten dat er muziek wordt geluisterd zonder dat de accu wordt bijgeladen. Denk daarbij aan vrachtwagens tijdens hun (verplichte) stops maar ook boten die niet op de walstroom zijn aangesloten.  

Meer dan 24 Volt

Een vrachtwagen of schip met een zogenaamd 24 Volt systeem heeft in werkelijkheid een hogere boordspanning, vooral als het systeem geladen wordt. Bij vrachtwagens was de dynamospanning vroeger relatief stabiel, circa 28,8 volt. Tegenwoordig is de laadspanning van een vrachtwagen vaak dynamisch geregeld en kan deze oplopen tot boven de 30 Volt. Helix versterkers zijn daarom geschikt voor boordspanningen tot 32 Volt, de M FOUR 24V en de M ONE X 24V zijn zelfs tot 36 Volt compatibel!

Waar kopen?

Helix 24V versterkers zijn exclusief te koop bij de officiële Helix dealers. Winkeladressen vindt u hier.