Nieuws

Het laatste nieuws op het gebied van Car Audio!

Alpine iLX-700

Alpine introduceert dedicated CarPlay toestel

Met de introductie van de iLX-700 brengt Alpine ’s werelds eerste aftermarket 7" toestel uit op basis van Apple CarPlay. Het toestel is geheel toegewijd aan het besturingssysteem van Apple, dat specifiek is ontworpen voor gebruik in de auto.  

CarPlay

Met CarPlay en iLX-700 wordt de maximale integratie van je iPhone in je auto gerealiseerd. CarPlay ondersteunt diverse functies van je iPhone welke met de komst van Siri in het Nederlands (IOS 8.3) ook door middel van spraakbediening te besturen zijn. Hieronder de belangrijkste applicaties die compatibel zijn met CarPlay: 


Navigeren
Gebruik de kaarten applicatie van Apple om te navigeren door simpelweg een adres in te spreken of een contact te noemen uit je contactenlijst. 

Bellen
Gebruik Siri spraakcommando’s om mensen te bellen, je voicemail te beluisteren of gemiste opropepen terug te bellen. 

Berichten
Laat Siri SMS en iMessage berichten voorlezen of dicteer een nieuw bericht, zonder het scherm aan te raken. 

Muziek
Vraag Siri om elk gewenst nummer, album of muziek van een bepaalde muzikant af te spelen. Ook het aanpassen van het volume is mogelijk zonder het scherm aan te raken. Muziekapps zoals Spotify zijn eveneens compatibel met CarPlay. 

Alpine vergroot met de iLX-700 de ’Apple Experience’ in de auto dankzij het hoge kwaliteit 7" scherm en de snelle processor. Hierdoor is de aflezing en de bediening van het scherm geheel in lijn met wat u van uw iPhone gewend bent. 

Meer informatie

Mosconi D2 lijn zet maatstaven

Klasse D versterkers zijn niet nieuw. Al in de jaren zestig werd de eerste Klasse D versterker op de markt gebracht. De voordelen van een Klasse D versterker zijn duidelijk; ze zijn efficienter als reguliere versterkers en worden daardoor ook minder warm. Mede hierdoor kunnen ook de koellichamen een stuk kleiner gehouden worden. 

Klasse D versterkers brengen echter ook een aantal nadelen met zich mee, zoals inferieure geluidskwaliteit en verhoogde eletromagnetische straling (EMC) waaronder soms ook de FM ontvangst te lijden had. 

Mosconi rekent met de D2 lijn af met deze nadelen door een sterk verbeterd design van de versterkerschakeling en de printplaat. Mede daardoor won de Mosconi D2 100.4 DSP een EISA Award voor beste In-Car Amplifier. 

Mosconi D2 100.4 DSP 

De D2 100.4 heeft een RMS uitgangsvermogen van 4 x 105 Watt en meet slechts 140 x 150 mm, ruimschoots kleiner dan de A5 formaat Mosconi broschure. En alsof dat nog niet genoeg was wist Mosconi ook nog een volledige vierkanaals Digitale Sound Processor (DSP) in de kleine behuizing te monteren. 
Deze DSP beschikt naast analoge en digitale (Toslink) ingangen ook over een slot voor een optionele adapter waarmee via Bluetooth in hoge kwaliteit audio kan worden gestreamd vanaf een smartphone of tablet.   

Overzicht D2 versterkers

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via onze contactpagina.