home / ASSORTIMENT / UPGRADES / VW Golf Audio Upgrade

VW Golf Audio Upgrade

VW Golf upgrades

U heeft een Volkswagen Golf, maar bent niet tevreden over het geluid? HifiMotive is specialist op het gebied van pasklare speaker upgrades speciaal voor Volkswagen. Zo hebben we pasklare luidsprekers leverbaar voor de Golf 4, 5, 6 , 7 en 8.

Onze pasklare oplossingen zijn op maat gemaakt voor uw auto, het eindresultaat is dus gegarandeerd. Verder worden de luidsprekersets geleverd met pasklare luidsprekers, adapterringen, kabels en originele stekkers. Er hoeft dus niet in uw auto gezaagd te worden en ook hoeft er niet in de kabelboom van de auto te worden geknipt.

LUIDSPREKERS VOOR VOLKSWAGEN

BOXMORE BLOX en LOGIX luidsprekers zijn compatibel met onze speciale voertuigspecifieke tweeter adapters. Hierdoor is elke Boxmore tweeter in een handomdraai om te toveren in een perfect passende tweeter voor jóuw Volkswagen Golf. We hebben daarom twee verschillende tweeter adapters die, afhankelijk van het bouwjaar van je VW Golf en de inbouwlocatie, naadloos in de originele inbouwlocaties passen.

Golf 7

Voor de Golf 7 is er een ruime keuze aan goede luidsprekers. Met behulp van onderstaande montage adapters en adapterkabels past in principe vrijwel elke 16,5 cm composet in zowel de voor- als achterportieren. Kiest u voor BOXMORE luidsprekers dan kunt u bovendien perfect passende tweeter adapters meebestellen. 

VW Golf 7 Radio CarPlay

MK 7 Radio vervangen
Een goed sound systeem begint bij de bron. Volkswagen radio's staan niet bekend om hun HiFi aspiraties, halverwege het volume regelbereik is het wel gedaan met de pret en trekt de radio een trukendoos van maatregelen open die het geluid vlak en dun laten klinken. Dat werkt goed om de originele luidsprekers te beschermen maar van geluidskwaliteit is dan geen sprake meer. 

Bovendien is het MIB radio platform van deze generatie berucht om het uitvallen en/of kraken van het geluid. Heeft u dus last van krakend geluid in uw volkswagen met MIB radio? Check dan eerst of de radio wellicht defekt is voordat u speakers begint te vervangen.

Gelukkig heeft Alpine uitstekende oplossingen om de radio in een Golf VII naar een hoger plan te tillen en mét behoud van vrijwel alle voertuigfuncties. Combineer de KIT-HALO-G7 met één van de verschillende Alpine HALO toestellen en kies uit een 9" of 11" touschscreen met CarPlay, Android Auto, DAB+ en nog veel meer. En natuurlijk de befaamde Alpine Sound en drie 4V lijnuitgangen voor het aansturen van een externe versterker. 

Autoradio vervangen
Inbouwset: KIT-HALO-G7

Voorportieren
Luidsprekers: 16,5 cm composet
Luidspreker adapters: AI27132016
BOXMORE tweeter adapters: LR20VW.1
Adapterkabels: AILSVW4PSP

Achterportieren: 
Luidsprekers: 16,5 cm luidsprekers
Luidspreker adapters: AI27132016
BOXMORE tweeter adapters: n.v.t.*
Adapterkabels:AILSVW4PSP

* Tweeters passen op de originele locaties, maar zijn niet pasklaar.

Golf 7 Subwoofer

Speciaal voor de Golf 7 hebben we een pasklare subwooferbehuizing gemaakt. Deze is te combineren met diverse 8" subwoofers en integreren naadloos in de loze ruimte in het zijpaneel van de bagageruimte.

VW Golf upgrades

Golf 6

Voor de Golf 6 zijn er een aantal pasklare luidsprekers leverbaar voor de voorportieren, evenals passende luidsprekers voor de achterportieren. Kiest u voor BOXMORE luidsprekers dan kunt u bovendien perfect passende tweeter adapters meebestellen. 

VW Golf upgrades

Voorportieren
Luidsprekers: 16,5 cm composet
Luidspreker adapters: 
BOXMORE tweeter adapters: LR20VW.1
Adapterkabels: AILSVW4PSP

Achterportieren: 
Luidsprekers: 16,5 cm luidsprekers
Luidspreker adapters: AI27132016
BOXMORE tweeter adapters: n.v.t.*
Adapterkabels:AILSVW4PSP

* Tweeters passen op de originele locaties, maar zijn niet pasklaar.

Afhankelijk van het type radio dat u heeft is er ook een adapter kabel voor het aansluiten van een versterker. Indien u nog een originele radio heeft dan kunt één van de voertuigspecifieke kabelbomen voor Volkswagen gebruiken. 

Autoradio
De originele headunits in een Golf VI zijn inmiddels behoorlijk verouderd. Gelukkig heeft Alpine mooie inbouwsets waarmee probleemloos een 7" of zelfs een 8" radio met bijvoorbeeld DAB+, CarPlay en Android Auto gemonteerd kan worden. Deze inbouwsets zijn compleet met slimme CAN-UART interface. Hiermee worden niet alle de functies van de stuurwielbediening behouden, ook blijven voertuigfuncties zoals klimaatweergave en weergave van het Multifunctioneel Display (MFD) grotendeels behouden.  

Golf 6 Inbouwkit voor 7" radio
Golf 6 Inbouwkit voor 8" radio

Golf 5

De Golf V heeft, anders dan de andere generaties Golf, een luidsprekersysteem in de voorportieren dat bestaat uit drie verschillende speakers. Ook de Golf 6 Plus is (gebaseerd op de Golf V Plus) heeft hetzelfde 3-weg luidspreker systeem. Meer speakers is beter toch? Soms... 

In de Golf zijn er namelijk nogal wat beperkingen die het lastig maken om deze auto van een goede upgrade te voorzien. Zo zijn de 20 cm woofers relatief ver naar achteren geplaatst in de voorportieren. Akoestisch verre van ideaal en bovendien vervalt hiermee eigenlijk de optie om een (goedkoper en eenvoudiger) 2-weg systeem te plaatsen. Zou je een 2-weg systeem in de Golf 5 plaatsen dan lijken de midden- en lage tonen haast van achteren te komen terwijl het hoog wel van voren komt. Geen aanrader dus. Maar wat dan wel? 

Een 3-weg systeem dus! Volgende probleem is de middentoner. Deze is niet alleen afwijkend qua formaat van de vier montagepunten, ook is de inbouwdiepte zeer beperkt. De keuze in fatsoenlijke speakers die ook nog eens passen is dus erg beperkt. Gelukkig heeft BOXMORE in de BLOX lijn een oplossing door middel van een 100 mm middentoner en een speciale adapter voor de Golf V. In dezelfde lijn vindt u ook 20 cm woofers die perfect in de portieren passen in combinatie met de apart verkrijgbare adapterringen. 

We adviseren wel om een externe vierkanaals versterker te gebruiken om de frontspeakers aan te sturen. De 20 cm woofers worden dan apart aangestuurd en worden actief gefilterd op de versterker. Controleer bij de inbouw of uw Golf V niet af fabriek is voorzien van passieve crossovers in de portieren. Dit komt relatief zelden voor en is eenvoudig over het hoofd te zien. De crossovers zijn dan geplaatst in kleine zwarte kunststof behuizingen. 

VW Golf upgrades

Voor het beste resultaat adviseren we om de nieuwe luidsprekers voor de Golf V te combineren met een pakket dempingsmateriaal en een passende versterker. Afhankelijk van het type radio dat u heeft is er ook een adapter kabel voor het aansluiten van een versterker. Indien u nog een originele radio heeft dan kunt één van de voertuigspecifieke kabelbomen voor Volkswagen gebruiken. 

Wilt u ook de achterspeakers vervangen? Kijk dan eerst of uw Golf V af fabriek wel is voorzien van luidsprekers achter. Vaak zitten er af fabriek wel roosters, maar is er in de deur geen voorbereiding voor luidsprekers en ook is de bekabeling dan niet aanwezig. Uiteraard is het wel mogelijk om dan luidsprekers te monteren, het is alleen meer werk. Vraag eventueel uw Gladen dealer voor meer informatie.

Controleer verder of uw Golf V af fabriek voorbereiding heeft voor losse tweeters aangezien niet elke vijfde generatie Golf dit heeft. Afhankelijk daarvan kunt u in de achterportieren onderstaande luidsprekers plaatsen:

Met tweeter voorbereiding

Zonder tweeter voorbereiding

Golf 4

Ook voor de vierde generatie van de VW Golf zijn er passende betere upgrades leverbaar. Naast pasklare 16,5 cm composystemen die zowel in de voor- als de achterportieren passen is het ook mogelijk om een 20 cm componenten systeem te monteren in de voorportieren.

Het monteren van 20 cm speakers in een Golf VI is helaas niet zonder risico. De adapters die hiervoor gebruikt worden zijn luidspreker adapters die van een 16,5 cm opening verlopen naar het formaat van een 20 cm speaker. Hierdoor heeft deze ring de vorm van een trechter waarbij in het laagste punt water kan blijven staan. Denk aan condens of regenwater dat langs de ramen de deur in loopt. Hierdoor kan het dus voorkomen dat er schade onstaat aan de luidsprekers of zelfs aan de auto. De pasringen die hiervoor benodigd zijn verkopen we daarom niet meer. 

Waar kopen?

Onze merken zijn exclusief te koop bij onze dealers, zij kunnen de producten uiteraard ook vakkundig voor u inbouwen.