home / ASSORTIMENT / UPGRADES / Mercedes audio upgrades

Mercedes audio upgrades

Mercedes upgrades

Beter geluid voor uw Mercedes begint hier. Complete pakketten speciaal ontwikkeld voor diverse Mercedes modellen. Geniet van aanzienlijk beter geluid, krachtige basweergave en meer dynamiek.

BETER GELUID IN UW MERCEDES

Het verbeteren van de audio installatie in een moderne Mercedes is geen sinecure. Standaard luidsprekers passen simpelweg niet in de bestaande, complex vormgegeven openingen. De tweede generatie BOXMORE Audio Upgrade systemen werd volledig in Nederland ontwikkeld, voortbordurend op de ervaring van onze eerste generatie Mercedes audio systemen.

Hierbij is gekozen voor een veelzijdig modulair systeem met onderling uitwisselbare luidsprekers en voertuigspecifieke adapters. Met BOXMORE BLOX bieden we een ruime keuze aan hoogwaardige luidsprekers die tot in detail zijn uitontwikkeld. Dankzij het gepatenteerde systeem met uitwisselbare adapters zijn deze luidsprekers niet alléén geschikt voor Mercedes. Hierdoor konden we veel investeren in de ontwikkeling van deze luidsprekers en toch de kosten laag houden.

Luidsprekers voor Mercedes 

Bovendien heeft u nu de keuze uit meer dan één passende oplossing voor uw auto. Kies uit alle luidsprekers uit de verschillende BLOX lijnen en maak deze perfect passend voor úw auto met behulp van de juiste adapter. Behalve de pasvorm is ook de aansluiting van onze BLOX luidsprekers modulair. Door gebruik te maken van onze slimme terminal adapters* kunnen onze luidsprekers direct worden aangesloten op de originele bekabeling van Mercedes. Zo hoeft er niet in de bekabeling geknipt te worden en onstaan er geen problemen met eventuele service of garantie door de dealer.

*Patent pending

Luidspreker met adapter

SPRANKELENDE HOGE TONEN

Het ontbreken van tweeters is de achilleshiel van het standaard audio systeem van Mercedes. De Boxmore tweeters passen zonder aanpassingen in de standaard openingen en zorgen voor een sprankelende, gedetailleerde weergave van de hoge tonen.

Bij onze Audio Upgrades voor Mercedes kiest u uit twee verschillende tweeters. Met BLOX Essential kiest u voor een hoogwaardige 20 mm tweeter met lichtgewicht titanium dome. Gedetailleerde weergave en een uitstekend frequentiebereik zonder scherpe randjes. Kiest u voor BLOX Specialist dan krijgt u een hoogwaardige soft-dome tweeter met een zorgvuldig ontwikkeld koppelvolume. Hierdoor heeft de tweeter zijn eigen klankkast, wat met name het stemmenbereik verbetert. Het koppelvolume is gevuld met een mix van akoestisch dempende materialen, waardoor staande golven achter de dome effectief worden gedempt. 

Dankzij het doordachte BLOX montage systeem passen onze tweeters naadloos in de bestaande inbouwlocaties van uw Mercedes. Bovendien zijn de tweeters eenvoudig te monteren en demonteren doordat deze zijn voorzien van degelijke automotive connectoren. Dit is met vooral handig wanneer uw auto voor onderhoud of reparatie naar de dealer moet. De monteur hoeft dan niet in de bekabeling te knippen en kan de tweeters ook niet verkeerd aansluiten.

Mercedes Tweeters

SUBWOOFERS GEMAAKT VOOR MERCEDES

Mercedes plaatst in het standaard audio systeem één subwoofer met een conusdiameter van 16,5 cm in de voetenruimte van de bijrijder. Hierdoor is de basweergave niet alleen beperkt qua volume en diepgang, ook is deze behoorlijk asymmetrisch. De basweergave is hierdoor beduidend beter voor de bestuurder voor de bijrijder. Of anders gezegd: nóg slechter voor de bijrijder. 

Onze subwoofers zijn niet alleen groter, ze zijn ook hoger belastbaar en bovendien plaatsen we er twee. Hierdoor stijgt het effectieve conusoppervlak per woofer met 74%. In totaal beschikt u dus over drieënhalf keer zoveel conusoppervlak dan met het standaard audio systeem van Mercedes.

Daardoor worden de lage tonen accuraat weergegeven en met een veel groter dynamisch bereik. Of u nu luistert naar snelle beats, een drumsolo of een basgitaar, de lage tonen blijven in naadloze harmonie met de rest van de muziek. Bovendien passen de woofers naadloos op de originele lokaties in de voetenruimte van uw Mercedes.


Subwoofers voor Mercedes

KRACHTIGE VERSTERKER

Het basis audio systeem van vrijwel elke auto is zeer beperkt qua uitgangsvermogen en Mercedes is hierop geen uitzondering. Het duurdere Midline systeem is marginaal beter en hoewel de meeste Burmester systemen wel beter klinken zijn we niet bepaald onder de indruk van het dynamisch bereik ervan. In onze audio upgrades plaatsen we daarom een krachtige versterker die bovendien de subwoofers apart aanstuurt. Deze versterker is tevens voorzien van een geïntegreerde Digitale Sound Processor (DSP) waarmee het audio systeem perfect kan worden aangepast aan de akoestiek van de auto.

Door gebruik te maken van Full-range Klasse D technologie zijn de versterkers in onze Mercedes audio pakketten nu compacter en krachtiger dan ooit. De enorme ontwikkeling op het gebied van Klasse D versterkers heeft er toe geleid dat deze al op laag volume minder vervorming genereren dan traditionele versterkers. Het lagere stroomverbruik spaart bovendien energie terwijl de sterk gereduceerde warmte ontwikkeling bijdragen aan de lange levensduur en hoge betrouwbaarheid.  

COMPLETE PAKKETTEN

Elk BOXMORE audio pakket wordt compleet geleverd met pasklare luidsprekers, versterker, kabelboom en dempingsmateriaal. Gemaakt voor uw Mercedes en daardoor relatief snel te monteren, zonder ingrijpende aanpassingen aan uw auto. Hierdoor bespaart u op de kosten voor de montage en bent u verzekerd van het optimale resultaat.

Mercedes Audio Upgrade Prijzen

Catalogus

MONTAGE

Het monteren van een audio systeem voor Mercedes is werk voor specialisten. Laat uw BOXMORE Audio Upgrade daarom vakkundig monteren door een van de gespecialiseerde dealers in uw regio. U krijgt dan bovendien garantie op de totale installatie.

Mercedes upgrades

COMPATIBELE MODELLEN

 • C-Klasse Limousine (W205) 2014 - 2021
 • C-Klasse Estate (S205) 2014 - 2021
 • C-Klasse Limousine (W206) 2021 >
 • C-Klasse Estate (S206) 2021 >
 • E-Klasse Limousine (W213) 2016 - 2023
 • E-Klasse Estate (S213) 2016 - 2023
 • E-Klasse Coupe* (C238) 2017 - 2023
 • E-Klasse Cabriolet* (A238) 2017 - 2023
 • GLC (X253) 2015 - 2022
 • GLC Coupé (C253) 2015 - 2022
 • GLC (X254) 2022 >
 • GLC Coupé (C254) 2022 >

*Met modificatie, vraag uw dealer om meer informatie. 

De getoonde producten in dit artikel kunnen afwijken van de producten die in uw specifieke Mercedes passen. Dit is afhankelijk van het model en bouwjaar van uw auto. Staat uw model er niet bij? Geen nood, meestal is er wel een maatwerk oplossing mogelijk. Vraag onze een van onze BOXMORE dealers naar de mogelijkheden!