home / ASSORTIMENT / BOXMORE / BOXMORE luidsprekerkabel OFC 2 x 0,75 mm² - 250m

BOXMORE luidsprekerkabel OFC 2 x 0,75 mm² - 250m

  • Artikelnummer: BXMCXSC075
  • Fabrikant: BOXMORE
BOXMORE  luidsprekerkabel OFC 2 x 0,75 mm² - 250m

Informatie

De beste verbinding begint met goede kabels. Deze hoogwaardige luidsprekerkabel van 2 x 0,75 mm2 is opgebouwd uit fijne koperen aders en voorzien van een flexibele mantel van transparant PVC. Wordt geleverd op handige rol van 250 meter, of per meter verkrijgbaar bij de meeste BOXMORE dealers.

Koper Luidsprekerkabel

Er wordt zin en onzin verteld en geschreven over de kwaliteit van luidsprekerkabel. Per saldo moet een luidsprekerkabel het muzieksignaal zo goed mogelijk van de versterker naar de luidsprekers transporteren en dan is er heel veel te zeggen voor kabel gemaakt van hoogwaardig koper. Deze BOXMORE luidsprekerkabel is dan ook gemaakt van 99,9% puur koper en opgebouwd uit fijne aders zodat de kabel toch flexibel blijft. De transparante PVC mantel is eveneens flexibel maar bied tegelijkertijd optimale bescherming.

Alternatieven voor koper als luidsprekerkabel zijn zilver en aluminium. Zilver is het enige materiaal dat beter geleid dan koper maar is ook vele malen duurder. Het is dus voordeliger om een iets dikkere koperen luidsprekerkabel te nemen dan zilver.

Aluminium is goedkoper dan koper maar geleid ook een stuk minder goed. Koper geleid grofweg 60% beter dan een aluminium kabel van dezelfde dikte. Bijkomend nadeel van aluminium is dat het veel sneller breekt dan koper, zodoende raden we het gebruik van aluminium of CCAW (Copper Clad Aluminium Wire) ten sterkste af voor gebruik in de auto. De kabels oxideren aan de speakeraansluiting en breken af, mede door de trillingen in de auto. In versterkers met schroefterminals breken de aders vaak af en belanden niet zelden ín de versterker waar ze storingen en kortsluiting kunnen veroorzaken.

Made in Germany

Al onze kabel op rol wordt gemaakt in Duitsland en voldoet aan strenge kwaliteitseisen. Gemaakt van 99,9% puur koper garandeert deze luidsprekerkabel een uitstekende en duurzame verbinding tussen luidsprekers en versterker. De stevige PVC mantel is ontworpen voor optimale flexibiliteit en duurzame bescherming. En dankzij de handige meteropdruk is het nu een fluitje van een cent om de lengte van een kabel te bepalen, zelfs als de kabel al in een auto, vrachtwagen of boot is gemonteerd.

  • BXMCXSC075_01

[Klik op een afbeelding voor een vergroting]

Specificaties

Koper

Accessoires

De volgende accessoires zijn beschikbaar voor dit artikel: